wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Piekarstwo » Zakwas chlebowy żytni z drożdżami i słodem - 23g
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877

  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
Zakwas chlebowy żytni z drożdżami i słodem - 23gZakwas chlebowy żytni z drożdżami i słodem - 23g
Zakwas chlebowy żytni z drożdżami i słodem - 23gZakwas chlebowy żytni z drożdżami i słodem - 23g
Polecamy

Zakwas chlebowy żytni z drożdżami i słodem - 23g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 17,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 17,90 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 6,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Świeży, pyszny i chrupiący chleb każdego dnia, bez wychodzenia z domu?
 

Stosując zakwas chlebowy z drożdżami to banalnie proste.
 

Zalety stosowania zakwasu:

- lepsza przyswajalność pieczywa,
- delikatny smak,
- chrupiąca skórka,
- ładniejszy kolor pieczywa,
- soczysty miękisz,
- wydłużona świeżość pieczywa.


Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem żytnim

Składniki:
350 ml letniej wody,
10 g soli,
350 g mąki pszennej typu 500-750,
150 g mąki żytniej typu 720,
1 op. zakwasu chlebowego żytniego z drożdżami i słodem (zakwas i drożdże).
Opcjonalnie:
2 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni, soi.

Piekarnik:
Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. W międzyczasie do rozgrzewającego się piekarnika wstaw miseczkę z wodą, dzięki czemu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a miękisz pozostanie wilgotny. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200°C.


Automat do wypieku chleba:
Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.


Składniki: mielone produkty żytnie, suszone drożdże S. cerevisiae, kultury starterowe zakwasu, ekstrakt słodu jęczmiennego, olej rośinny, guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300), monostearynian sorbitolu (E491).

Produkt naturany, ulega zmianom.

Informacje o alergenach: zawiera gluten.

Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Copyright © 2020 | Realizacja i wykonanie pat15.net Patryk Kłoda - Strony internetowe, sklepy internetowe, serwery, domeny, Cieszyn, Ustroń, Skoczów, Wisła