wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Piekarstwo » Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami - 23 g
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877

  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami - 23 gZakwas chlebowy pszenny z drożdżami - 23 g
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami - 23 gZakwas chlebowy pszenny z drożdżami - 23 g

Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami - 23 g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 17,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 17,90 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 6,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Świeży, pyszny i chrupiący chleb każdego dnia, bez wychodzenia z domu?
 

Stosując zakwas chlebowy z drożdżami to banalnie proste.
 

Zalety stosowania zakwasu:

  • lepsza przyswajalność pieczywa,
  • delikatny smak,
  • chrupiąca skórka,
  • ładniejszy kolor pieczywa,
  • soczysty miękisz,
  • wydłużona świeżość pieczywa.

 

Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem pszennym

Składniki:

  • 350 ml letniej wody,
  • 10 g soli,
  • 500 g mąki pszennej,
  • 1 op. Zakwasu chlebowego pszennego z drożdżami (zakwas i drożdże).
  • Opcjonalnie: 4 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni.

  • Piekarnik:

    Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200?C.

     

     

    Automat do wypieku chleba:

    Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.

     

     

    Składniki:

    zmielone produkty pszenne, suszone drożdże S.cerevisiae, mąka pszenna, kultury starterowe zakwasu, olej roślinny, guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300), monostearynian sorbitolu (E491).

     

    Produkt naturany, ulega zmianom. Informacje o alergenach: zawiera gluten. Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.


    UWAGA: Produkt pełnowartościowy sprzedawany w opakowaniu zastępczym.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Copyright © 2020 | Realizacja i wykonanie pat15.net Patryk Kłoda - Strony internetowe, sklepy internetowe, serwery, domeny, Cieszyn, Ustroń, Skoczów, Wisła