Szczep kveik wyizolowany z kultury, która należała do Haralda Opshauga, piwowara z miejscowości Stranda w Norwegii. Szczep ten został pierwotnie użyty w latach 90. do produkcji kilku piw typu kornol.
Daje czysty profil smakowy i toleruje temperatury do 35°C, kończąc fermentację w ciągu trzech do czterech dni. Szczep ten jest stosunkowo neutralny smakowo sprawdzi sie przy produkcji mocno nachmielonych piw w stylu IPA i APA.
Odfermentowanie: 70-80%
Flokulacja - wysoka
Temperatura fermentacji: 25-35°C
Zawartość: 70 ml
Data minimalnej trwałości: 22.04.2024
Kveiki są tak proste w obsłudze, że polecamy je nawet początkującym piwowarom. Zalecana wysoka temperatura fermentacji sprawia, że nie ma konieczności jej dokładnego kontrolowania i spokojnie fermentor może stać w temperaturze pokojowej.
Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!
Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami White Labs.
Autor recenzji: benedykt
Ocena produktu:
Data napisania recenzji: 13-12-2021
swietne kveiki, pod koniec warto podbic temperature. mega aromat owocowy , bardzo dobre neipki
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.