wyszukiwanie zaawansowane
» » » OS Brew Oberschlesische Brauerei Silesian Porter 1,7 kg

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Kontakt

  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877
  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
OS Brew Oberschlesische Brauerei Silesian Porter 1,7 kg
Super promocja

OS Brew Oberschlesische Brauerei Silesian Porter 1,7 kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 15,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 15,90 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 16,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 34,90 zł

Cena poprzednia: 39,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)


W skład zestawu wchodzą: nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie.

Z zestawu można otrzymać 23 l znakomitego ciemnego piwa. 


Chmielenie opracowane w niemieckiej firmie.
Zestaw posiada hybrydowe drożdże górnej fermentacji.
W temperaturze poniżej 18 stopni dają czyste profile smakowe.
Drożdże fermentują nawet w 13 stopniach.
Czym niższa temperatura , tym dłuższy czas fermentacji.



Aby otrzymać 23 l piwa dodatkowo należy użyć:

- 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy)
- 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów
- 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

1. Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem

2. Wsyp drożdże z saszetki do 100ml przegotowanej i ostudzonej (30 - 33°C) wody. Odczekaj co najmniej 30 min.

3. Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie

4. Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.

5. Wlej do fermentatora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura brzeczki musi wynosić 16-22°C

6. Wlej do fermentatora uwodnione drożdże, dokładnie mieszaj ok. 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki

7. Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną


Fermentacja trwa 4-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną.

Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok. 4g cukru na 0,5l butelkę. 
Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj cukier do rozpuszczenia. 
Pozostaw na 3-5 dni w temp. pokojowej i odstaw na minimum 21 dni w ciemne i chłodne miejsce. 
Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej szklanej butelce.
 

Ilość piwa z zestawu 23 l 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl