Pulpa z najdroższej, najbardziej aromatycznej odmiany mango - ALPHONSO
Jeśli chcesz uwarzyć wyśmienite orzeźwiające piwo na lato o pociągającym zapachu świeżego mango, to polecamy użycie pulpy/przecieru z mango. Pulpę wystarczy wlać do młodego piwa po skończonej fermentacji burzliwej. Nie ma konieczności dezynfekcji czy sterylizacji. W pulpie jest dużo naturalnie występujących cukrów, więc drożdże na nowo podejmą pracę. Przed rozlewem należy się upewnić, ze fermentacja na pewno się zakończyła.
Z pulpy z mango możesz wyczarować takie piwa jak Mango AIPA, Mango Weizen, Mango Milshake IPA, Mango Pale Ale, American Mango Wheat Ale, Mango Sour Ale i wiele, wiele innych, ogranicza nas tylko wyobraźnia.
Dozowanie: zazwyczaj od 850g - 2,55kg na 20l piwa
Mango puree, przecier bez dodatku cukru - 99,9% owoców
Masa netto 850g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.