wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Wino, cydr2 » Gozdawa Podpiwek Staropolski 200 g
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877
  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
Gozdawa Podpiwek Staropolski 200 g

Gozdawa Podpiwek Staropolski 200 g

Gozdawa Podpiwek Staropolski 200 g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Zapytaj o dostępność

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 16,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 16,90 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 17,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 629

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 5,00 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (1)


Szczegółową instrukcję przygotowania znajdziecie powiększając zdjęcie poniżej.

Opakowanie nie zawiera drożdży - należy dokupić je osobno. Polecamy drożdże Gozdawa POK V. 
 

Podpiwek - najstarszy polski prebiotyk.
Dzięki użyciu tylko naturalnych składników otrzymujemy niskoalkoholowy napój o właściwościach probiotycznych. Zawartość polifenoli i kwasu fitynowego, związków wykazujących właściwości przeciwutleniające i hamujące powstawanie wolnych rodników jest na poziomie porównywalnym do „osławionej zielonej herbaty”.
Cykoria jest najcenniejszym źródłem inuliny, substancji o udowodnionych właściwościach prebiotycznych; stymuluje wzrost korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego, powoduje obniżenie poziomu złego cholesterolu i lipidów w krwi, usprawnia pracę przewodu pokarmowego, redukuje toksyczne metabolity.
Użycie do fermentacji podpiwka drożdży piwnych, których właściwości probiotyczne są już udowodnione oraz brak pasteryzacji wzbogaca go o pełne spektrum witamin z grupy B, witaminy H, kwasu pantotenowego i foliowego oraz najcenniejsze w pełni przyswajalne mikroelementy takie jak; chrom, selen, cynk.
Naturalny podpiwek dzięki właściwościom prebiotycznym i probiotycznym w pełni zasługuje na określenie synbiotyk.

Podpiwek - smak dzieciństwa. Dlaczego pamiętamy smak podpiwku jako słodki? Dlatego, że jako dzieci dostawaliśmy go do picia nie w pełni przefermentowany. Dorośli raczyli się nim już wtedy kiedy fermentacja została zakończona i miał 2-3% alkoholu.


Przepis na „Plebejski Porter”.
4 opakowania „Podpiwka Staropolskiego”, 2 kg cukru, 7 g drożdży porterowych, 25 litrów wody.
Fermentować 2 tygodnie. Reszta jak w instrukcji Podpiwka Staropolskiego.
 

Waga 200 g

 

Autor recenzji: Bartłomiej Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 03-06-2016
Po uwarzeniu potrzebuje co najmniej półtora miesiąca, aby smakować jak należy, ale warto czekać. Zaskakująco wytrawny, świetnie gasi pragnienie. To co sprzedaje się w sklepach pod nazwą podpiwek, nie ma nic wspólnego z ręcznie uwarzonym.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl