wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » Enzymatyczny środek myjący ENZYBREW10 750g3

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Kontakt

  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877
  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206

Witamy w sklepie

Enzymatyczny środek myjący ENZYBREW10 750g

Enzymatyczny środek myjący ENZYBREW10 750g

Dostępność: Zapytaj o dostępność

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 16,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 16,90 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 17,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 1159

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 49,20 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
ENZYBREW 10 jest prostym w użyciu, efektywnym, uniwersalnym środkiem enzymatycznym opracowanym specjalnie do mycia sprzętu i urządzeń w browarach rzemieślniczych i domowych. ENZYBREW 10 w całości usuwa zanieczyszczenia organiczne, takie jak błonnik roślinny, białko i skrobia (chmiel, drożdże, słód, skarmelizowane cukry itp.) powstające przy tradycyjnych metodach produkcji piwa.
Doskonały środek do mycia fermentorów, filtrów, wymienników ciepła, kadzi fermentacyjnych, tankofermentorów i kotłów warzelnych.
ENZYBREW 10 stanowi odpowiednią mieszaninę enzymów pozwalającą na bezpieczne i dokładne
umycie wyposażenia.
 
 
KORZYŚCI:
· Poprawia organoleptyczną jakość końcowego wyrobu
· Lepsza higiena
· Eliminuje ryzyko zakażeń: enzymy ułatwiają lepszą dezynfekcję
· Mycie w jednym cyklu (oszczędność czasu i wody)
· Bezpieczny dla użytkownika nie powoduje korozji i jest nieżrący
· Nie jest niebezpieczny dla środowiska
 
 
WSKAZÓWKI MYCIA:
Zalecane stężenie: 0.5 do 1%, przy ciężkich zabrudzeniach można zastosować 2% stężenie.
1. Przygotuj roztwór ENZYBREW 10 w gorącej wodzie (max 50-60°C)
2. Urządzenia płucz roztworem przez 45 do 120 minut. W przypadku mycia sprzętu w domowym browarze - zalej fermentor lub garnek wraz z innymi drobnymi sprzętami (rurki, wężyki, mieszadło, kranik) przygotowanym roztworem, pozostaw na 1h
3. Wypłucz bieżącą wodą
4.Zakończ dezynfekcją urządzeń bądź myj kwasem (0.25%) przez 10minut
5. Płucz bieżącą wodą przez 5 minut.
Wartość pH w jednoprocentowym roztworze 10-11.
 
CERTIFIKATY I PODSTAWY PRAWNE:
Środek myjący zgodny z:
· Rozporządzeniem EC 648/2004 dotyczącym detergentów,
· Dyrektywami 67/548/EEC i 1999/45/EC oraz rozporządzeniem 1272/2008 dotyczącym klasyfikacji, pakowania oraz znakowania substancji i preparatów niebezpiecznych
· Europejskim rozporządzeniem REACH przyjętym celem ochrony zdrowia ludzkiego oraz środowiska
przed ryzykiem związanym z użyciem chemikaliów
· "Produkt jest samoistnie biodegradowalny zgodnie z wytycznymi 302B OECD określania samoistnej biodegradacji:
stopień biodegradacji > 98% w ciągu 28 dni"
 
PRZECHOWYWANIE:
Produkt zamknięty w oryginalnym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze od +4 do +25°C
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl | Created by Patryk Kłoda pat15.net Patryk Kłoda - Usługi informatyczne | Agencja Reklamowa | Systemy zabezpieczeń |