wyszukiwanie zaawansowane
» » Enzym AlphaAmylaza 4g na 5kg skrobi

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Kontakt

  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877
  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
Enzym AlphaAmylaza 4g na 5kg skrobi
Nowość

Enzym AlphaAmylaza 4g na 5kg skrobi

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 5 dni

Koszt wysyłki: od 15,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 15,90 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 16,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy


Zapytaj o cenę
  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Enzym AlphaAmylaza 4g na 5kg skrobi - rozkłada skrobię na dekstryny.
Przykład zastosowania 50:50 z cukrem, przygotowany surowiec 3 kg skrobi (np. mączki ziemniaczanej), dodać do około 10 l gorącej wody. Całość doprowadzić do wrzenia i dodać zawartość saszetki z enzymem. Gotować godzinę często mieszając. Po tym czasie wyłączyć grzanie i od razu dodać 2-3 kg cukru, całość wymieszać aż cukier się rozpuści. Kiedy temperatura zacieru opadnie poniżej 40 st. C, należy go przelać do fermentatora i dolać wody tak by nastaw miał 25 l. Kiedy temperatura ustabilizuje się na poziomie  20-25 st. C należy dodać drożdże Coobra Whisky Yeast.
Masa netto: 4g

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Drodzy klienci, w dniach 19.07.2017r. - 27.07.2017r. sklep homebrewing.pl będzie NIECZYNNY z powodu urlopu.