wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » Drożdże do piw szampańskich i cydrów oraz refermentacji Lallemand CBC1 Cask&Bottle Conditioning Yeast 11 g4

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Kontakt

  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877
  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206

Witamy w sklepie

Drożdże do piw szampańskich i cydrów oraz refermentacji Lallemand CBC1 Cask&Bottle Conditioning Yeast 11 g
Nowość

Drożdże do piw szampańskich i cydrów oraz refermentacji Lallemand CBC1 Cask&Bottle Conditioning Yeast 11 g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 16,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 16,90 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 17,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 17,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
CBC-1 Cask & Bottle Conditioning Yeast
 
CBC-1 to szczep wyizolowany specjalnie na potrzeby przeprowadzania refermentacji w butelkach gotowego piwa. Szczep ten, dzięki wyjątkowej odporności na ciśnienie oraz zawartość alkoholu w piwie, jest zdolny do przeprowadzania powtórnej fermentacji w butelkach lub beczkach. Zachowuje neutralny profil refermentowanego piwa. Po zakończonej fermentacji drożdże tworzą na dnie zbiornika cienką, zbitą warstwę. Do refermentacji zaleca się użycie cukru w postaci glukozy. Ponadto, szczep może być użyty do fermentowania piw szampańskich, owocowych oraz cydrów.
 
Polecany głównie do referementacji, ale także do głównej fermentacji piw szampańskich i cydrów.
 
CBC-1 to drożdże posiadające cechę “killerfactor”. Oznacza to, że drożdże produkują białko toksyczne dla innych szczepów drożdży. Większość szczepów piwnych jest wrażliwa na tę cechę, co powoduje że ich rozwój może być zahamowany w obecności drożdży CBC-1. Cecha ta jest pozytywna kiedy celowo prowadzimy fermentację z użyciem tego szczepu. Należy pamiętać, że po użyciu tego szczepu drożdży, zalecana jest dodatkowa procedura mycia i dezynfekcji sprzętu, aby uniknąć przypadkowego zakażenia kolejnych piw.
 
Zalecana temperatura fermentacji : 15°C (59°F) do 25°C (77°F) dla refermentacji
Tolerancja na alkohol : do 12-14%
 
Fermentacja : drożdże zalecane do refermentacji w butelkach i beczkach. Fermentacja może być zakończona w ciągu dwóch tygodni w zalecanej temperaturze.
 
Uwagi : CBC-1 zawierają wystarczający zapas węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych do przeprowadzenia podziału komórek. Zazwyczaj jest to jeden podział w butelce.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl | Created by Patryk Kłoda pat15.net Patryk Kłoda - Usługi informatyczne | Agencja Reklamowa | Systemy zabezpieczeń |