PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Destylaty » Drożdże Coobra Whisky Yeast z amyloglukozydazą

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
AMBURANA
Drożdże Coobra Whisky Yeast z amyloglukozydazą

Drożdże Coobra Whisky Yeast z amyloglukozydazą

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 14,95 zł

Numer katalogowy: 623

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 12,90 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)


Na 25 l nastawu. 


Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy Burbona charakterystykę smakowo-zapachową.

Drożdże gorzelnicze stosowane do nastawów ze zboża, kukurydzy, ryżu itp. Oprócz zawartego w opakowaniu enzymu amyloglukozydazy potrzebna jest także amylaza do rozkładu skrobi na cukry proste.



Sposób użycia:

Rozsypać zawartość torebki na powierzchni zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać. Fermentacja trwa przez 3-6 dni (zależy od rodzaju surowca i temperatury otoczenia) do 12% alkoholu.

 

Waga 72 g
Rodzaj drożdże do whisky

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Realizacja i wykonanie Obsługa informatyczna firm, strony www, sklepy internetowe, hosting, serwery, domeny