Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Na 25 l nastawu.
Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy Burbona charakterystykę smakowo-zapachową.
Drożdże gorzelnicze stosowane do nastawów ze zboża, kukurydzy, ryżu itp. Oprócz zawartego w opakowaniu enzymu amyloglukozydazy potrzebna jest także amylaza do rozkładu skrobi na cukry proste.
Sposób użycia:
Rozsypać zawartość torebki na powierzchni zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać. Fermentacja trwa przez 3-6 dni (zależy od rodzaju surowca i temperatury otoczenia) do 12% alkoholu.
Waga | 72 g |
Rodzaj | drożdże do whisky |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.