wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » Coopers Innkeeper's Daughter Sparkling Ale4

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Kontakt

  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877
  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206

Witamy w sklepie

Coopers Innkeeper's Daughter Sparkling Ale

Coopers Innkeeper's Daughter Sparkling Ale

Coopers

Dostępność: Zapytaj o dostępność

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 16,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 16,90 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 17,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 1312

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 72,50 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Żona Thomasa Coopersa Anna była córką właściciela oberży, znała się więc doskonale na piwie. Kiedy Anna zachorowała Thomas aby ją wykurować użył receptury, którą Anna dostała od swojego ojca na niezwykle krzepiący, wzmacniający trunek. Napitek ten stał się sławnym na całym świecie Sparkling Ale.
Coopers Innkeeper's Daughter Sparkling Ale to musujące piwo o głębokiej, złotej barwie i niezwykle obfitej pianie. Wyróżnia się solidną słodową podbudową, bogatymi owocowymi aromatami oraz wyraźną goryczką.


Co wchodzi w skład zestawu piwowarskiego:

  • Nachmielony ekstrakt słodowy COOPERS
  • Drożdże piwowarskie

Aby uzyskać zamierzoną ilość piwa, oraz odpowiednią goryczkę należy użyć dodatkowy surowiec fermentujący:
W zależności od możliwości polecamy (wybierz tylko jedną z opcji):
- 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy)
- 1,1 kg zamiennika cukru do brew kitów.
- 1.7 kg niechmielonego płynnego ekstraktu słodowego.

 

Co będziemy jeszcze potrzebowali


Zalecany dodatkowy sprzęt


Przebieg warzenia

1. Puszkę z ekstraktem, przed otwarciem, zanurzamy na kilka minut w ciepłej (nawet gorącej) wodzie – będzie nam prościej wylać zawartość.

2. Po kilku minutach otwieramy ją i przelewamy zawartość do zdezynfekowanego fermentora.

3. Dodajemy cukier/glukozę/ekstrakt słodowy dla uzyskania odpowiedniej zawartości cukrów fermentujących.

4. Uzupełniamy chłodną wodą do pojemności 22l. Upewniamy się, że temperatura znajduje się w przedziale 18-22°C. Napowietrzamy.

5. Drożdże z saszetki rozsypujemy na powierzchni brzeczki (nie mieszamy!)

 

Fermentacja

Fermentor zamykamy pokrywą z rurka fermentacyjną do której nalewamy wodę .
Po około 5-7 dniach w temperaturze 18-22 stopni fermentacja powinna ustać. Piwo powinno odfermentować do poziomu około 2-3 stopni Ballinga. Jeżeli nie posiadamy cukromierza, koniec fermentacji poznamy po braku piany na powierzchni lub ustaniu wydobywania się dwutlenku węgla z rurki fermentacyjnej. Jeśli fermentacja ustała poczekajmy jeszcze około 5 dniu i po tym czasie możemy piwo butelkować. Nie wolno butelkować piwa przed ustaniem fermentacji, grozi to przegazowaniem piwa, a w najgorszym wypadku pękaniem butelek.


Refermentacja i leżakowanie

Aby piwo było prawidłowo nagazowane należy dodać około 3-4g cukru lub glukozy na butelkę 0,5l. Możemy też użyć dropsów fermentacyjnych (1 drops na butelkę 0,5l). Zalecamy 3-4 tygodnie leżakowania.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl | Created by Patryk Kłoda pat15.net Patryk Kłoda - Usługi informatyczne | Agencja Reklamowa | Systemy zabezpieczeń |