wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » Black Mamba Extra Klar 24h 65 g4

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Kontakt

  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877
  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206

Witamy w sklepie

Black Mamba Extra Klar 24h 65 g

Black Mamba Extra Klar 24h 65 g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 16,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 16,90 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 17,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 618

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 6,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Super szybki, dwuskładnikowy środek klarujący do nastawów.

INSTRUKCJA

Optymalna
Po zakończeniu fermentacji należy zlać nastaw z nad osadu.
Intensywnie mieszać około 5 minut i dodać saszetkę A, po około 1-2 godzinach dodać saszetkę B i delikatnie wymieszać.
Najlepiej robić to w temperaturze pokojowej a następnie schłodzić.

Uproszczona
Różni się tym od optymalnej, że nie zlewamy nastawu z nad osadu drożdży i go nie schładzamy.
Czas klarowania i oczyszczania to 12-36 godzin.


OPIS
Nastawy cukrowe, zbożowe, ziemniaczanie moszcze win owocowych i gronowych, brzeczka piwna, soki owocowe i warzywne są w formie koloidu.

Extra Klar 24 działa dwu-fazowo:
- W prowadzenie zolu krzemowego saszetka A Kieselsol, ma zwiększyć ładunek dodatni miceli koloidu.
- Saszetka B zawiera chitosan, który odpowiada za procesu klarowania i oczyszczania szczególnie ze związków fenolowych i ubocznych produktów fermentacji.

Najkorzystniejszy stosunek w warunkach domowych to jedna część zolu krzemowego do trzech części chitosanu.


Zastosowanie po fermentacji:

- Nastawy cukrowe na 25-30 litrów
- Nastawy zbożowe i ziemniaczane na 20-25 litrów
- Wina owocowe i gronowe na 25-50 litrów w zależności od zmętnienia. Uwaga, wina czerwone mogą minimalnie zmienić barwę na jaśniejszą.
- Brzeczka piwna na 25-40 litrów. Uwaga, do refermentacji należy użyć nowych świeżych drożdży.


Zastosowanie przed fermentacją:

- Moszcze owocowe i gronowe na 30-60 litrów w zależności od zmętnienia.
- Wadliwe brzeczki piwne na 30-40 litrów.
- Soki owocowe i warzywne na 40-60 litrów w zależności od zmętnienia.


 
Waga 65 g

 

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl | Created by Patryk Kłoda pat15.net Patryk Kłoda - Usługi informatyczne | Agencja Reklamowa | Systemy zabezpieczeń |