wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Drożdże » Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Plantarum 10g
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877

  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Plantarum 10g

Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Plantarum 10g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 17,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 17,90 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 23,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Bakterie L.plantarum sprawdzą się do zakwaszania brzeczki przy warzeniu wszelkich piw kwaśnych, poczynając od Berliner Weisse, Gose, Caterina Sour, poprzez wszystkie kwaśne piwa z dodatkami owoców, kończąc na kwaśnych wariacjach klasycznych piw np. Sour IPA, Sour Stout, Sour Saison.
Optymalna temperatura wzrostu 30-34°C. 
Dawkowanie przeciętnie 5-10g na 20l brzeczki. Pamiętaj, że chmiel hamuje aktywność bakterii, dlatego też zakwaszanie zrób przed dodaniem chmielu.
 
Produkt jest w formie liofilizatu. Jest odporny na działanie wyższych temperatur podczas transportu.

Po dostawie produkt zalecamy przechowywać w zamrażarce!


Skład:
Lactobacillus plantarum
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Copyright © 2020 | Realizacja i wykonanie pat15.net Patryk Kłoda - Strony internetowe, sklepy internetowe, serwery, domeny, Cieszyn, Ustroń, Skoczów, Wisła