PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Drożdże » Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Plantarum 10g

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
fm706
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Plantarum 10g

Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Plantarum 10g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 14,95 zł

Numer katalogowy: 1699

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 26,90 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Bakterie L.plantarum sprawdzą się do zakwaszania brzeczki przy warzeniu wszelkich piw kwaśnych, poczynając od Berliner Weisse, Gose, Caterina Sour, poprzez wszystkie kwaśne piwa z dodatkami owoców, kończąc na kwaśnych wariacjach klasycznych piw np. Sour IPA, Sour Stout, Sour Saison.
Optymalna temperatura wzrostu 30-34°C. 
Dawkowanie przeciętnie 5-10g na 20l brzeczki. Pamiętaj, że chmiel hamuje aktywność bakterii, dlatego też zakwaszanie zrób przed dodaniem chmielu.
 
Produkt jest w formie liofilizatu. Jest odporny na działanie wyższych temperatur podczas transportu.

Po dostawie produkt zalecamy przechowywać w zamrażarce!


Skład:
Lactobacillus plantarum
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Realizacja i wykonanie Obsługa informatyczna firm, strony www, sklepy internetowe, hosting, serwery, domeny