wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Automatyczne kotły zacierno-warzelne » AUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50L
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877

  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
AUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50L
AUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50LAUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50L

AUTOMATYCZNY KOCIOŁ ZACIERNY COOBRA CRAFTBREWER CB5 PRO - 50L

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 17,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 17,90 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 2 900,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

COOBRA Craftbrewer CB5 PRO / 50L

Automatyczny kocioł do sporządzania zacieru, warzenia i schładzania brzeczki.


- Objętość 50L, objętość kosza zaciernego 35L z dolną siatką o oczkach średnicy 2 mm który wchodzi do środka i można go zawiesić na dwóch wysokościach do filtracji młóta.
- Podziałka na ściance do 45L co 1.
- PCB steruje dwoma grzałkami: 1500W / 1800W.


Sterownik:
- regulacja temperatury 30
do 100, czasu 1 do 99 minut, moc 500W do 3300W na każdy etap warzenia.
- daje możliwość sterowania ręcznego lub automatycznego podczas warzenia piwa.
- możliwość zaprogramowania do 11 etapów warzenia piwa, do każdego etapu można oddzielnie ustawić: czas, temperaturę i moc grzania.
- możliwość zaprogramowania w pamięci sterownika 9 receptur.
- HOP ALERT - Na ostatnim etapie warzenia docelowa temperatura zostanie ustawiona na 100
, aby zagotować kilka różnych chmielów w różnym czasie. Funkcja Hop alert to licznik czasu przypominający o dodaniu chmielu. W trybie ręcznym i trybie receptury Hop alert można ustawić tylko przed uruchomieniem programu. Hop alert zwykle działa na ostatnim etapie warzenia, na przykład ustawiłeś „Hop Alert 1,2, 3, ... 10” przed rozpoczęciem warzenia, „Hop Alert 1” nie będzie odliczany, dopóki aktualna temperatura nie osiągnie 100. Każdy kolejny Hop alert rozpocznie odliczanie po zakończeniu poprzedzającego. Maksymalnie można ustawić 10 Hop alertów. Gdy odliczanie czasu jednego z Hop alertów zakończy się, urządzenie wyda sygnał dźwiękowy. Naciśnij przycisk „Time”, aby zatrzymać sygnał dźwiękowy.
- w trybie ręcznym możesz zresetować dowolny krok dla temperatury, mocy lub czasu podczas pracy, naciskając jeden raz przycisk „Temp, Power lub Time”, a następnie naciśnij przycisk „-” lub „+” aby wprowadzić nowe parametry.
- możliwość zatrzymania odliczania czasu na każdym etapie.
Można zmieniać stopnie C na F.
- Pompa AC 220 V jest przymocowana do korpusu kotła, płyta sterownika dostarcza moc 220V.
- Hartowana - szklana pokrywa pozwala na ocenę cyrkulacji brzeczki bez jej podnoszenia.
- Mocne metalowe uchwyty z gumą do bezpiecznego przenoszenia.
- System anty przypaleniowy, który dzięki pompie otwiera obieg cyrkulacji tuz przy samym dnie, co powoduje ruch cieczy zbliżony do ciągłego mieszania, dzięki temu drobinki słodu i chmielu nie będą przywierać do elementu grzewczego na dnie kotła. Samo mieszanie powinno być włączone cały czas nawet podczas zacierania. Powoduje to lepsze, szybsze i dokładniejsze wymieszanie temperatury.
- Krany ze stali nierdzewnej przy pompie, ułatwiające kontrolę przepływu brzeczki.- Przymocowana do korpusu kotła stalowa rura zapewniająca cyrkulację brzeczki z zaworem przepływu i odkręcana górna końcówka rury z gumowanym uchwytem dla lepszego komfortu.
- Automatyczne wyłączenie w przypadku przeciążenia i przegrzania dla bezpieczeństwa i niezawodnego użytkowania.
- Brak ukrytych elementów sprawia, że urządzenie jest łatwe do czyszczenia.
- W zestawie znajduje się chłodnica spiralna z szybkozłączem.


 

Czyszczenie kotła zaciernego COOBRA:

Po każdorazowym warzeniu należy wyczyścić całą instalację. Najlepiej do tego celu używać środka COOBRA VWP:

- do kotła wlewamy 10L wody i dodajemy 1 płaską łyżeczkę VWP, podgrzewamy do 600C;

- po osiągnięciu temperatury włączamy pompę i pozostawiamy by pracowała 10-15 minut;

- po wylaniu VWP, kocioł napełniamy czystą wodą i płuczemy 5-10 minut, płukanie powtarzamy dwukrotnie.


 

Uwagi praktyczne do obsługi kotłów zaciernych:

- polecamy nasze zestawy surowców piwowarskich, wszystkie dopasowane są objętościowo do warzenia w kociołkach COOBRA CRAFTBREWER.

- słód do zacierania powinien być w miarę grubo ześrutowany, tak by chociaż łuska ze słodu pozostała cała. Gdyż w innym razie, drobiny będą się przedostawały poniżej dolnego sita i zapchają pompę. Zatkaną pompę można łatwo rozkręcić, przeczyścić i będzie dalej działała.

- jeżeli mieszamy zacier to starajmy się by nie „szorować” łyżką po dnie (po dolnej kratce kosza zaciernego) gdyż w ten sposób przeciskamy łuskę i resztki słodu poniżej tej kratki a dalej resztki te dostają się do pompy co może spowodować jej zatkanie.

- w trakcie zacierania, nad górnym sitem, powinna się znajdować warstwa brzeczki. Pozwoli to na równomierne przepływanie brzeczki przez słód. Nie należy się przejmować faktem, że nadmiar będzie odprowadzany środkowym otworem na dół do pompy.

Podczas pracy kotła, zacierania, pompa może się zatrzymać i przestać podawać brzeczkę. Jest to najczęściej spowodowane zabrudzeniem się mechanizmu pompy. Zabrudzenia te są dwojakiego powodu:
- resztkami słodu który mógł się przedostać do pompy,
- sklejeniem się mechanizmu spowodowane gęstością brzeczki.
W obydwu przypadkach, pompę należy rozkręcić i dokładnie ją przemyć w środku. Sytuacja czasami będzie wymagała, by przeczyścić pompę w trakcie zacierania i należy być na to przygotowanym. Po nabraniu wprawy, czyszczenie pompy zajmuje dosłownie 1-2 minuty. Poniżej przedstawiamy film pokazujący jak szybko przeczyścić pompę.


Wyciąganie kosza zaciernego do filtracji młóta:
Ze względu na dużą wagę kosza zaciernego z młótem i brzeczką, zalecamy zachowanie dużej ostrożności podczas wyciągania kosza do filtracji, ponieważ może się zdarzyć ze kosz spadnie nam z haczyków i może się uszkodzić. Nie zalecamy wyciągania kosza jedną ręką, łapiąc rączkę za środek! Rączkę należy złapać oburącz, po obydwu jej stronach i delikatnie ją rozchylić na boki, tak żeby zminimalizować możliwość ześlizgnięcia się ciężkiego kosza.
Wyciągając kosz do filtracji nie zalecamy też jego wyciągania na raz, czyli od razu na najwyższy poziom! Kosz należy wyciągać po kolei od najniższego poziomu, pozwolić by na każdym poziomie odfiltrowała się część brzeczki, przez co kosz będzie coraz to lżejszy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Copyright © 2020 | Realizacja i wykonanie pat15.net Patryk Kłoda - Strony internetowe, sklepy internetowe, serwery, domeny, Cieszyn, Ustroń, Skoczów, Wisła