Refraktometr REF2 jest precyzyjnym przyrządem optycznym służącym do określenia procentowej zawartości:
- cukru (0-40% Brix) w sokach owocowych, nastawach winnych, brzeczce piwnej
- czystego alkoholu (0-25%) według objętości wina z winogron w trakcie i procesie fermentacji na podstawie badania współczynnika refrakcji światła.
Zaletą refraktometru jest to iż, można wycisnąć sok bezpośrednio z winogrona na pryzmat refraktometru do kontroli zawartości cukru.
Refraktometr REF2 jest wyposażony w ATC (automatyczna kompensacja temperatury), pomiary wykonuje z dużą dokładnością i zapewnia precyzyjne wyniki.
Dane techniczne
Zakres pomiarowy:
- 0 ~ 40% w skali Brix ;
- 0 ~ 25% zawartość alkoholu.
Dokładność:
+/- 0,2% Brix, alkohol;
Automatyczna kompensacja temperatury (ATC):
10 °C ~ 30 °C (50 °F ~ 86 °F)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.